Papusi

Una dintre cele mai potrivite alegeri pentru copii – Papusile cu accesorii

Importanţa păpuşilor în viaţa copiilor  

Păpuşile joacă un rol esenţial în viaţa copiilor de la o vârstă fragedă deoarece dezvoltă anumite abilităţi şi valori în egală măsură pentru fetiţe şi pentru băieţi.

Accesoriile incluse împreună cu o păpuşă oferă copilului posibilitatea de a depăşi simplul joc cu păpuşile. O astfel de păpuşă minune poate dezvolta sau stimula dezvoltarea anumitor deprinderi şi valori esenţiale pentru orice copil: îngrijire personală, grija faţă de un frate/o soră mai mic(ă).

Jucându-se cu o păpuşă, copilul începe să conştientizeze faptul că poate deveni responsabil de la o vârstă fragedă, ceea ce îl încântă foarte mult. Cu toţii ştim că unui copil îi place să se simtă util, responsabil şi autoritar. Jocul cu păpuşi este unul dintre cele mai bune mijloace prin care un copil îşi poate exprima şi exersa aceste sentimente.

Ce valori pot învăţa copiii jucându-se cu păpuşile? 

Interacţiunea şi jocul cu păpuşile este extrem de utilă atât pentru fetiţe cât şi pentru băieţi deoarece ajută la dezvoltarea şi perpetuarea unor valori esenţiale în viaţă: grija faţă de sine (prin practicarea activităţilor precum: alimentaţia, îngrijirea corporală – baie, îmbrăcăminte, plimbare), grija faţă de un frate/soră mai mic(ă), în acelaşi timp dezvoltându-le capacitatea de a comunica şi de a-şi exprima bunătatea.

Ce beneficii/avantaje mai prezintă jocul cu păpuşi?

Printre beneficiile oferite de păpuşa NENUCO, se numără şi faptul că articolele de îmbrăcăminte ale păpuşii se potrivesc şi altor păpuşi de aceeaşi dimensiune.

Mirosul plăcut al păpuşii o face să fie îndrăgită  şi apreciată de copii.

Băieţii şi jocul cu păpuşi? Ce spun specialiştii în domeniu?

Conform argumentelor specialiştilor în domeniu (Dr. Katie Yeh, doctor pediatru logoped PlayingWithWords365), TOŢI copiii ar trebui să se joace cu păpuşi. Iată de ce:

Sunt dezvoltate unele abilităţi cognitive, de grijă personală, atât la băieţi cât şi la fete (hrănire, igienă, culcare).

– îngrijind o păpuşă, el poate învăţa cum să îmbrace/dezbrace haine, cum să desfacă nasturi, să pună şosete, să utilizeze un fermoar etc;

– hrănind o păpuşă, el poate învăţa cum să manevreze o linguriţă, sticluţe, castronaşe, ceşcuţe etc;

– simulând îmbăierea unei păpuşi, copilul poate învăţa cum să facă acelaşi lucru pentru sine şi îşi poate înlătura teama de apă (această terapie a fost aplicată cu succes de către specialişti la copiii care au exprimat o teamă faţă de baie şi apă, în general).

Se conturează abilităţile de dezvoltare a limbajului

– copilul învaţă părţile corpului. Într-adevăr, acestea pot fi învăţate şi fără ajutorul unei păpuşi, dar avantajul unei păpuşi este că există ceva palpabil care să ajute copilul mai bine să repete şi să exerseze diferite părţi ale corpului;

– copilul poate învăţa denumirile articolelor de îmbrăcăminte, precum şi culori;

– copilul poate asocia accesoriile unei păpuşi (pătuţ, sticluţă, castronaş, haine) cu necesităţile sale (somn, sete, foame, frig/cald);

Sunt dezvoltate abilităţi de socializare

– jucându-se cu alţi copii cu păpuşi sau cu mai multe păpuşi, copilul poate învăţa să socializeze, punând întrebări şi dezvoltând dialoguri la nivelul acestora.

Prin joacă şi jucării, un copil încearcă să înţeleagă  lumea din jur, redând şi exersând ceea ce văd în mediul în care trăiesc (acasă, la grădiniţă, la părinţi, prieteni). De asemenea, copilul se poate pregăti pentru a accepta un frate/o soră mai mic(ă). Indiferent de sexul copilului, aceste abilităţi sunt esenţiale pentru viaţa copilului şi, mai târziu, pentru viaţa sa ca şi adult. Acesta poate învăţa să fie afectuos cu cei din jur şi să creeze ei înşişi o lume copiind şi reproducând ceea ce văd în jurul lor.

Prin jocul cu păpuşi, copilul se poate bucura asumându-şi rolul unui adult (părinte) faţă de păpuşa sa, astfel simţind că preia controlul şi puterea, luând decizii pentru această păpuşă.

Copilul se poate pregăti pentru sosirea pe lume a unui frăţior, a unei surori, faţă de care să manifeste aceeaşi grijă ca şi faţă de păpuşă.

Comparativ cu alte jucării, jocul cu păpuşi este esenţial şi foarte util pentru dezvoltarea personalităţii unui copil de orice sex.

Iată câteva dintre modelele de păpuşi cu accesorii pe care le puteţi alege pentru a vă ajuta copilul să fie mai bun, mai afectuos, mai sociabil şi mai responsabil, şi pentru a-i oferi o imensă bucurie.

Poze Papusa Bebe Fetita

Papusa Bebe Fetita

Pret vechi: 149,00 leiPret nou: 126,65 lei 

Detalii

Papusa Nenuco este o fetita bebelus si are accesorii: olita, biberon, suzeta. Papusa face pipi dupa ce ii dai biberonul. Recomandata pentru copii de la 3 ani in sus. Dimensiuni: 42 cm.

Poze Sbrodolina cu Role si Accesorii

Sbrodolina cu Role si Accesorii

Pret vechi: 210,00 leiPret nou: 189,00 lei 

Detalii

Sbrodolina a crescut si acum se da pe role. Sbrodolina cere sa bea apa cu biberonul si spune cand s-a saturat sau daca mai doreste. Sbrodolina cere sa manance si scoate sunete de multumire sau de atentionare ca mai vrea.

Poze Papusa cu Ciocolata

Papusa cu Ciocolata

Pret vechi: 131,00 leiPret nou: 111,35 lei 

Detalii

Inmoaie prajiturica in cana de ciocolata, hraneste papusica, iar daca aceasta se murdareste, o poti curata cu babetica. Imbracat in pantalonasi si camasuta frumos colorate. Contine :babetica, canita nenuco, o prajiturica.

Poze Sbrodolina cu Biberon

Sbrodolina cu Biberon

Pret vechi: 121,00 leiPret nou: 109,00 lei 

Detalii

Sbrodolina mica si atat dulce. Papusa bebelus care bea apa cu biberonul. Face bule la gurita, ca un bebelus adevarat. Lungime: 39 cm.

Poze Sbrodolina cu Catel

Sbrodolina cu Catel

Pret vechi: 239,00 leiPret nou: 216,00 lei 

Detalii

Simpatica Sbrodolina, papusa cu bule la gurita, are acum si un prieten catelus, care, cuminte cum este, asteapta sa fie scos la plimbare pentru a-si face nevoile. Bateti din palme si Sbrodolina incepe sa mearga, tragandu-l dupa ea si pe catelus.

Poze Zi de Nastere Nenuco

Zi de Nastere Nenuco

Pret vechi: 209,00 leiPret nou: 177,65 lei 

Detalii

Papusa este elegant imbracata, gata pentru marea sarbatoare. In set se gasesc o serie de accesorii cu ajutorul carora fetita dumneavoastra poate realiza diferite masti, palarii si alte accesorii pentru petrecere etc.

Related posts